Zo maak je de perfecte koffie Americano

Koffie is populair. We drinken het thuis, op het werk of op het terras. Naast de ‘gewone’ kop koffie, wordt er steeds vaker cappuccino, espresso en Americano gedronken. In de komende artikelen vertellen wij hoe je zelf deze verschillende soorten koffie het beste kan bereiden. Vandaag vertelt onze barista hoe je een perfecte koffie Americano maakt met onze Campenaer koffiebonen.

Koffie-Americano
Koffie Americano gemaakt met de koffiebonen van Campenaer Koffie

Wat is een koffie Americano precies?
Een koffie Americano is een shot espresso, welke is aangevuld met heet water van 92 graden. Een echte kenner proeft verschil wanneer het shot op het hete water wordt gezet of andersom.
 
Wat is het verschil met een lungo of een espresso?
Het verschil heeft te maken met de manier van bereiden en met de daaropvolgende smaak. Bij een lungo blijft het water langer in de koffie en stroomt er 120 ml water door. Omdat er voor de smaak bij een Americano gebruik wordt gemaakt van een espresso, resulteert dit in een betere koffiesmaak en een mildere afdronk. Daar staat de Americano om bekend.

Welk soort Campenaer koffie kun je het beste gebruiken voor een Americano?
De voorkeur gaat uit naar onze Campenaer 88 koffiebonen. Deze koffieboon geeft bij een Americano een lekkere en volle smaakbeleving.

Meer weten over onze koffie? Neem dan contact op. Wij helpen je graag verder.